Kennel Blossomboda

Hundaktiviteter

Här kan du se bilder på och läsa om vad jag tycker är roligt att göra med mina hundar.

Klicka på hundaktiviteten så får du se olika bilder.

Aktivitetsbilder

  •  Agility
  • Rallylydnad
  • Ute i naturen
  • Olika hundaktiviteter

 

Hundaktiviteter

 I Lillsjöberg där vi bor så går vi promenader i skogen längs vandringsleden, upp på olika berg och längs härliga stigar och mindre skogsvägar. Hundarna gillar att springa fritt, klättra, balansera på stockar och stenar, följa spår efter vilda djur, söka godis m.m. De följer med på bärplockarutflykter under sommar och höst och grillutflykter på våren, då de kan springa på skaren i solen.

Hundarna gillar att vara "draghundar"när jag cyklar, åker spark och skidor på vägarna runt Lillsjöberg. På sommaren är det härligt att cykla runt Tavelsjön här i närheten. Vintetid går det också fint att åka skridskor och spark på den fina upplogade isleden på Tavelsjön.

Hundarna får följa med mig på många olika platser och får då både miljö- och socialträning. De följer med ex. till fjällen och är med i båten på fjällsjön och springer längs stranden, är med på vandringar längs olika leder på fjället. Hundarna gillar också att följa med på semester och campar med oss och går på stadsvandringar. De har provat på att åka tåg och tunnelbana.

Det är olika aktiviteter under olika perioder. Vi har provat agility, viltspår, rallylydnad, spår, träna olika trick - olika aktiviteter efter årstid och intresse hos mig. Mina sheltiehundar älskar att få vara med där jag är och vara med på det jag gör.

Jag och min hund Ebba, från min senaste kull, har nu i sommar(2021) startat en pedagoghundsutbildning på "Svenska pedagoghundsinstitutet - SPI" för att utbilda och till ett pedagoghundsteam!

Mina hundar är också ett härligt sällskap och det finns inget bättre än mysa, gosa och umgås med dem, både själv och tillsammans med andra hundvänner.