Kennel Blossomboda

Om mig och min hundkennel - Blossomboda

Jag heter Susanne Enholm och bor 1,5 mil utanför Umeå; Lillsjöberg, Tavelsjö. Här bor jag tillsammans med min man Mikael, hundarna och en katt. Våra fem barn har nu flyttat hemifrån.

Kennelnamnet "Blossombodas" är en kombination av namnet på en av mina shelties Request Adorable Blossom och stadsdelen Ersboda som vi bodde i tidigare. Namnet "Blossom" betyder blomma, blomstra. Kennelnamnet  "Blossombodas" blev godkänt av FCI 2010-04-13. Jag har gått SKK:s Hunduppfödarutbildning.

Request Adorable Blossom  - Molly var min första avelstik. Hon var min trogna följeslagare och vi har fått vara med om mycket tillsammans. Jag sparade en tik från min första kull, Blossombodas Brilliant Ruby - Nova. När Molly levde gillade hon och Nova  att utforska omgivningarna på alla promenader och hundaktiviteter vi hållit på med. 

Nu har en ny hund flyttat hem till oss, Request Golden Time - Olga. Hon är "barnbarn" till Mollys syster, Request Adorable Belle. Jag är glad över att fått en valp med henne i stamtavlan. Olga är en härlig, pigg och framåt liten sheltie. Hon har stort föremålsintresse och leker med allt hon kommer åt. Olga hänger "fast i" katten och de andra hundarna och höll även igång min sheltie, Sunnangårdens Felicia - Tina, som också gillade att leka. Tina var när hon levde bra på att sätta lite gränser för Olgas alla valpupptåg. Olga är nu avelstik i kenneln.

Kråkeslottets Santana - Khalese är min tredje sheltie. Hon  har en ängels tålamod med Olga när hon använder Khalese som tuggleksak.

Blossombodas Golden Hour - Ebba har jag sparat från min fjärde kull. Ebba och jag går nu en pedagoghundsutbildning på "Svenska pedagoghundsinstitutet"  - SPI.

Khalese, Nova och Olga ställer glatt upp på de flesta aktiviteter som är på gång. Det är en härlig egenskap hos rasen Shetland sheepdog.

 

 

20171103_150357[1]

Susanne och Olga